2021.05.20.
15:30

Írta: Krasnyák Dudu

Jerusalema: tánckihívás vagy közpénzégetés?

Jerusalema tánckihívás

A dél-afrikai DJ Master KG és Nomcedo Jerusalema című dala 2019 év vége felé került föl a netre és három hónap múlva kezdett nagyot menni, amikor az angolai Fenómenos do Semba tánccsoport tagjai a születésnapi partyjukon tányérral a kezükben perdültek táncra, amikor meghallották ezt a zenét.
A dolog hamar körbejárta a világot és elkészült egy nagyszerű videó, ami ezt be is mutatja.

Jerusalema Magyarországon

Nem tudni, ők voltak-e az első, de itthon akkor kezdett terjedni a tánc, amikor a Bethesda (ejtsd betesda) Kórház dolgozói kezdték ropni úgy ahogy voltak, hospital lookingban és az erről készült felvételt föltették mindenhova. Akciójukat felkapta a sajtó és néhány hét múlva egymást érték a youtube-on a kihívás újabb és újabb jelei: Jerusalema táncot jár többek között:

hogy csak néhányat említsek. Az eddigiek közül szerintem

a legbénább videó

Kübekháza, ami felvonultatja a hivatala előtt lazáskodó polgármesterétől kezdve a a szalonnát lengető bolti eladókon át a miseruhában hajlongó plébánosig a falu összes tényezőjét, 

a legszánalmasabb

Harka,  ami a többinél nem lenne sokkal rosszabb, ha nem az evangélikus pap kenetteljes bevezetőjével indulna és nem tartalmazná ugyanő magányos templomi táncikálását is.

jerusalema_tapioszolos.jpgA sok-sok film profi munka, nem telefonnal vagy olcsó kamerákkal készültek, a szereplői többsége igen lelkes és annak ellenére kissé esetlen, hogy Jerusalema tánc oktató videók is készültek szép számmal, mégis sokan nem az alaplépésekkel, hanem a karjaik, seprűk, vagy épp bolti bevásárló kosarak lengetésével "táncolnak".

Ha Magyarország jobban teljesít, akkor mutassa is meg magát, hadd tudja meg a világ, hogy itt a lakosság fele túlsúlyos, a harmada elhízott és majdnem mindenki kínai sportcipőben jár.
Ráadásul szinte az összes videó alatt ki van kapcsolva a hozzászólás lehetősége.

Nehogy megkérdezze valaki, hogy mindez mibe fájt és ki fizette?

Tessék mondani, mibe került és ki fizette?

Szólj hozzá!

Címkék: Jerusalema tánckihívás Kerusalema közpénzégetés Jerusalema Magyarországon Jerusalema közpénzégetés ki fizeti és miből

A bejegyzés trackback címe:

https://szmfszm.blog.hu/api/trackback/id/tr6916567050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása