2018.06.12.
12:02

Írta: Krasnyák Dudu

Mi az hogy ojjektum?

Szmfszm megáll, beütöm a gugliba azt hogy ojjektum, mert később érkezőknek magyarázat helyett egy linkkel jelezném, mit jelent ez a kifejezés, hát az első háromszor tíz találatban nincs használható információ, meg ki is igazítanak, hogy nem ojjektum, hanem objektum.

Jó, jó, persze hogy objektum, de álljunk már meg. követemalássan!

Mi az hogy ojjektum? szalacsi-sandor.jpg

Szalacsi Sándor volt a magyar interneten terjedő első mémek egyike.
A maga korában a mém kifejezés persze még nem is létezett.

Történt egyszer, hogy a Szabolcs-Szatmár megyei Kocsordon egy Fogarasi Árpád nevű hajjakend önszorgalomból atombunkert kezdett építeni és Bogdányi Ferenc filmet forgatott a dologról. Itt került elő Szalacsi Sándor helyi lakos, aki nagyon nem volt szomjas, amikor nyilatkozott (az interjú részlete ITT látható).
Ezt a részletet kapta föl az internetes közösség és még a facebook sem létezett, küldte tovább boldogan és a szállóigévé vált kifejezések (teccikérteni, zoxigén, ojjektum, jómunkásember) mellett olyan dolgokat szült, mint a teccikérteni.hu a Szalacsi portál, vagy éppen a facebook rajongói csoport.

Nokérem.
Aki eddig nem tudta, most már tudhatja, miért mondja valaki az objektum helyett azt hogy ojjektum.

Szólj hozzá!

Címkék: mém ojjektum Kocsord Szalacsi Sándor ojjektum jelentése atombunker Kocsordon

A bejegyzés trackback címe:

https://szmfszm.blog.hu/api/trackback/id/tr8914043124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása