2012.09.30.
14:17

Írta: Krasnyák Dudu

Megérdemlitek a Danone-t!

11 éve kezdődött a híres Danone bojkott,  ami nem túlságosan rengette meg a francia céget.
A Győri Keksz- és Ostagyár elfogadott logójával gyártott édesipari terméket továbbra is Csehországból és Lengyelországból importáljuk, a Danone feliratú tejföl, kefir és joghurt továbbra is vidáman uralja a hipermarketek hűtőpultjait (lefotózni ezeket tilos, a biztonságiak erre mintha jobban utaznának, mint a lopásra), 10 polcból 9 Danone, a többin osztozik a Mizo, a Minna,  a Mátratej és a többi.

danone

Hogy a Danone nem egy igényes cég, azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a fogyasztói elvárásokkal magyarázták, hogy a hajdan kétdecis tejföl és joghurt ma már csak 125 gramm, a félliteres flakon meg már csak 3 és fél deci.
Az sem a hírnevüket öregbíti, hogy néhány éve százmilliós kampánnyal hülyítették a fogyasztót, hogy a bifidus essensis csakis az ő termékeikben található, holott az benne van minden élőflórás tejtermékben.
kiegészítés utóbb: mint kiderült, a bifidus essensis is csak egy reklámblöff

Egyszóval:rühellem a Danone-t, nem érdekel, hogy hány budapestinek adnak munkát és hogy valóban magyar tehén tejét dolgozzák dobozokba, SOHA NEM VESZEK DANONE-t - és ez azt gondolom, magánügy.

A napokban egy kisközértben jártam.
Joghurt kellett volna.
Nem volt, csak Danone, pedig én a Cserpes Sajtüzemét szoktam venni, ami a legtöbbször ott volt a hűtőben.
Most nem.

Kérdeztem a hölgyet, miért csak Danone van?
A következőt mondta:

- A Cserpes elfogyott, ők csak hetente kétszer szállítanak, több helyünk pedig nincs. A Danone tejföl például kifejezetten vacak, egészen más lesz az étel, ha azt teszem bele, mégis, a vevők a Danone-t keresik.
Azt ismerik és azt veszik.

Hát mit ne mondjak kedves vevők: megérdemlitek.

Szólj hozzá!

Címkék: joghurt kefir Cserpes Sajtüzem kisközért Danone Danone bojkott Györi Keksz- és Ostyagyár bifidus essensis blöff kamu

A bejegyzés trackback címe:

https://szmfszm.blog.hu/api/trackback/id/tr594811361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása