2018.01.21.
22:47

Írta: Krasnyák Dudu

Csapba hugyozni????

Régen jelentkeztem már, de sajnos közben a magyar sajtó színvonala a szocialisták népszerűségénél is gyorsabban zuhant. Ezek a szerencsétlen újdondászok komoly szövegértési problémákkal küszködnek és a butaságuknál csak a mellényük nagyobb.

Mit szóljon a jámbor olvasó, amikor ilyet lát:
kadbapisa.jpgIgen, itt a lényeg.
Bihari Dániel ÚJSÁGÍRÓ.
Miért nem szól valaki ennek a kiscsákónak, hogy ő nem újságíró, hanem egy fehérjehalmaz, amelyik a betűket ugyan ismeri, de a magyar szavakat nem mind.
Tessék elolvasni a cikkét: különös tekintettel erre a részletre:
csap.jpgTehát Bihari Dániel "újságíró" nem ismeri a mosdókagyló szót, ő úgy tudja, hogy az az általában fehér izé, aminek szélére tesszük a fogkefét, az a csap.

mosdo_csaptelep.jpgDanigyerek, mutatok neked egy csapot, az ilyen:
Ez a csap. Úgy is mondhatjuk, hogy csaptelep, ugyanis a felső kar vízszintes elmozdításával hideg vagy melegvizet lehet belőle csapolni.

Belepisálni viszont nem lehet, mert nincs rajta megfelelő nyílás.

A csőrén elöl van egy szűrővel (vízhabosító) ellátott lyuk, de ha el van zárva a csap, akkor azért nem megy bele a vizelet, ha meg nyitva van, akkor víz jön ki belőle nagyobb nyomással, mint amit te a fütyiddel el tudsz érni, akkor meg azért pattan le róla a sárga csík. De elárulok még valamit: ennek a szélére te nemigen rax fogkefét, de úgy általában semmit, mert leesik róla. A közepéről is.

Amire te gondoltál, hogy csap, az nem csap, hanem MOSDÓKAGYLÓ.mosdokagylo.jpg
Az ilyen.
ennek a szélére lehet rakni fogkefét, szappant, ilyesmit (vigyázz, ezen is van csap!) és ebbe bele is lehet hugyozni, de ahogy nagyon okosan leírtad, nem gazdaságos meg nem is higiénikus.

Basszus, ha ilyen bonyolult kifejezésekkel dobálózol, hogy higiénikus, annak a csap és a mosdókagyló miért nincs meg?

Beteg voltál, amikor az iskolában ezeket tanították?

Tudod a munkáltatódra nézve nem csak az a gáz, hogy téged felvett és megjelenteti az írásaidat. Az is gáz, hogy a munkásságodat nem ellenőrzi senki.

Vagy ha ellenőrzi, az annál kutyább, mert egynémely egyszerű kifejezéseket a szerkesztő és a korrektor sem ismer.
Mi lesz így az újságírásból?

Egy nagy LÓFASZ!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: sajtó lófasz tudatlanság hülye újságíró eszem-faszom megáll zsurnaliszta 24.hu Bihari Dániel

A bejegyzés trackback címe:

https://szmfszm.blog.hu/api/trackback/id/tr8113593403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása