2012.10.02.
13:07

Írta: Krasnyák Dudu

Kinek szabad visszaélni a Magyar Államkincstár nevével?

Elméletben senkinek nem volna szabad, de úgylátszik mégis van valaki, aki egyenlőbb a többieknél.

A Magyar Államkincstár országos hatáskörű költségvetési szerv, hatósági jogosítványokkal és - sajnos - lakossági szolgáltatásokkal. Begyöpösödött fejem az ilyet nem veszi be, egy hatóság ne kereskedjen, ne szolgáltasson, ne kufárkodjon, mert ez szerintem összeférhetetlen.

A Magyar Kincstár egy szimpla magánvállalkozás, kereskedik, szolgáltat és közben igyekszik úgy tűnni, mintha ő lenne a Magyar Államkincstár. Amellett hogy törvénybe ütközően hasonlít a neve egy költségvetési szervhez, egy Szabadság téri irodaházban van a székhelye, a logójában korona és nemzeti színek, a marketing ajánlatait pedig KÖZELMÉNY címmel küldi szanaszéjjel.
Felületes szemlélődő - márpedig a nagy többség ugye pont ilyen - azt hiheti, hogy a Magyar Államkincstár akar állampapírokat meg ezüst- és aranypénzeket rásózni.

A fülkeforradalom győzelme óta tűzzel-vassal irtanak mindent, ami a regnáló párt érdekeit sérti. Elég csak a Klubrádió ügyére, vagy az állampárttal szembeszállni merészelő esztergomi polgármesterre gondolni.
Ha a hatalom érdekeit veszélyeztetné a Magyar Kincstár megtévesztő működése, három nap alatt házkutatás, bakszámla zárolás, adóhatósági vizsgálat, lejárató sajtókampány és büntető eljárás vetne véget az állami szerv nevével való visszaélésnek.
Mert ugye nyilvánvaló visszaélés a megtévesztésig hasonló megjelenés használata.

A kormányt azonban nem zavarja ez a kft, ezért csak a Magyar Államkincstár honlapján ezév január óta olvasható rövid közleményben határolódnak el a névbitorlóktól. A rövid közlemény is csak amolyan alibi, sehol nincsen ahhoz képest, amikor Selmeczi Gabriella kormányszóvivő egy fideszközeli magáncég elleni tüntetésen megjelent és kifejtette a kormány álláspontát, ami aztán napokig dőlt a médiából.

Vajon egy ilyen stikli ellen miért nem lép fel sem a hatóság, sem a kormánypropaganda?
Talán személyes érintettség miatt?
Egyáltalán: a cégbíróság hogyan jegyezhette be ezt a megtévesztő cégnevet?

Vagy holnaptól nekem is lehetne FIDESZ (Fingszagú Degeneráltak Esztrádzenekara) Kft-m?

Szólj hozzá!

Címkék: átverés szélhámia eszem-faszom megáll Magyar Kincstár Kft magyar kincstár kontra magyar államkicstár Fingszagú Degeneráltak Esztrádzenekara

A bejegyzés trackback címe:

https://szmfszm.blog.hu/api/trackback/id/tr924815585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása